Τι είναι το SailingBar

ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΑΡΘΡΑ

Το SailingBar είναι χώρος συνεύρεσης και επικοινωνίας ανθρώπων με ίδια ενδιαφέροντα.

Υπάρχει για να διευκολύνει τους ανθρώπους να εντάσσονται σε κοινότητες και τις κοινότητες να επικοινωνούν μεταξύ τους σε πραγματικό χρόνο. Ξεκίνησε με τις κοινότητες που ασχολούνται με τη θάλασσα και το θαλάσσιο τουρισμό, τους ερασιτέχνες αλλά και τους επαγγελματίες, γι αυτό και αρχικά ονομάστηκε “sailing” bar, όμως, λόγω της οργάνωσης, των κανόνων  και του χαρακτήρα του, σήμερα φιλοξενεί πολλές περισσότερες : https://sailingbar.gr/

Υπάρχει για να διευκολύνει επίσης την επικοινωνία ομάδων εργασίας, αλλά και την ψυχαγωγία ομάδων (θεματικές αίθουσες). Συμπεριλαμβάνονται οι ομάδες που ασχολούνται με τον ανοιχτό κώδικα και κάθε επιστημονική ή επιστημονικά προσανατολιζόμενη ομάδα.

Το Δίκτυο παρέχει διευκολύνσεις σε ομότιμες κοινότητες έργων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων του λογισμικού ελεύθερου και ανοιχτού κώδικα (FOSS).

Το συστατικό IRC του Δικτύου είναι ένα αυτοαναφερόμενο μέσο, το οποίο υπάρχει κυρίως για την εξυπηρέτηση χρηστών IRC – αλλά το Δίκτυο δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί ομάδες που υπάρχουν εκτός του IRC.
Το Δίκτυο έχει σχεδιαστεί για να ενθαρρύνει τα μέλη κάθε κοινότητας να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στους τομείς της συνεργατικής προσπάθειας, της διαπροσωπικής επικοινωνίας και του συντονισμού των έργων και να δημιουργήσει μια γέφυρα σε πραγματικό χρόνο προς τον έξω κόσμο για τις κοινότητες-στόχους μας.

Όπως κάθε Bar, διαθέτει χώρους για ένα απλό και ανώνυμο #Chat χωρίς θέμα ή εγγραφή αλλά και θεματικές αίθουσες οι οποίες είναι συνήθως κρυφές ή απαιτούν ιδιαίτερα δικαιώματα και πιστοποίηση για την είσοδό σας  (Εγγεγραμμένα & πιστοποιημένα προφίλ) και πολλά ακόμα ..


– Δεν βρήκατε αυτό που ψάχνατε ? Ρωτήστε μας και σύντομα θα λάβετε απάντηση. Το δε περιεχόμενο της απάντησης θα προστεθεί στη γνωσιακή βάση
– Επικοινωνία με τους Διαχειριστές μέσω Facebook : https://www.facebook.com/SailingBarGreece/